از رایج ترین پرسش هایی که غالبا زیباجویان از جراح درباره آن می پرسند در خصوص استحمام بعد از جراحی بینی می باشد. از آن جا که طی روزهای آغازین بعد از جراحی زیبایی بینی ، اسپلینت بر روی بینی قرار دارد ؛ به منظور محافظت از آن ، استحمام و دوش گرفتن در روزهای اولیه پس از عمل باید با نهایت دقت و احتیاط انجام شود تا ریسک بروز هر گونه عارضه احتمالی کاهش یافته و روند بهبودی به بهترین شکل پیش برود.
در این مقاله به شرح توضیحات کامل پیرامون مسئله استحمام بعد از عمل بینی پرداخته ایم ، اگر می خواهید بدانید استحمام چند روز بعد از جراحي بيني مجاز است؟ نحوه صحیح حمام کردن بعد از عمل بینی به چه صورت است؟ چرا قبل از برداشتن آتل بینی باید دوش بگیریم؟ خواندن این مقاله برای تان خالی از لطف نخواهد بود.
چند روز بعد از جراحي بيني می توانم دوش بگیرم؟
بعد از جراحی ، جراح به منظور حفاظت از فرم جدید بینی و تثبیت موقعیت جدید استخوان ها و غضروف های بینی اقدام به قرار دادن اسپلینت یا اصطلاحا گچ بر روی بینی شما خواهد کرد.
مدت زمان قرارگیری گچ روی بینی ، عموما یک هفته تا نهایتا 10 روز تخمین زده می شود ؛ حال آن که اسپلینت در این مدت زمان به هیچ وجه نباید خیس شود ، زیرا خیس شدن اسپلینت سبب شل شدگی آن شده و در نتیجه این امکان را فراهم می سازد که غضروف یا استخوان از محل اصلی خود جابجا شده و شکل بینی دستخوش تغییرات ناخوشایند گردد.
بنابراین مادامی که گچ روی بینی قرار دارد ، نباید صورت خود را بشویید و دوش بگیرید ؛ بعد از برداشتن گچ می توانید با رعایت دستورالعمل های پزشک خود اقدام به استحمام و شستشوی صورت نمایید.
در صورت خیس شدن اسپلینت بینی چه باید کرد؟
همان طور که گفتیم تا زمانی که اسپلینت روی بینی تان است ، باید از خیس شدن آن جلوگیری کنید ؛ چرا که خیس شدن گچ بینی کارایی آن را مختل کرده و می تواند اثر منفی بر نتیجه جراحی بگذارد.
حال ممکن است این سوال برای تان پیش آید که چنانچه گچ بینی به هر دلیلی خیس شود چه باید کرد؟
در صورت خیس شدن اسپلینت حتما با پزشک خود تماس بگیرید و در صورت لزوم به مطب مراجعه کنید.
جهت دریافت مشاوره فرم ذیل را پر کنید.
حمام کردن بعد از عمل بینی به چه صورت است؟
بعد از برداشتن گچ بینی ، مجاز به استحمام خواهید بود ؛ اما باید حواس تان باشد که آب به طور مستقیم نباید با بینی برخورد داشته باشد.
بدین منظور توصیه می شود هنگام استحمام ، به روش متداول در آرایشگاه ها سر خود را بشویید ؛ به این شکل که باید بر روی یک صندلی نشسته و سر خود را به عقب خم کنید سپس به کمک یک شخص دیگر موها را از پشت سر بشویید و آب بکشید.
همچنین دقت داشته باشید که در حمام باید از شستشوی صورت خود ، زیر دوش اجتناب نمایید و به آرامی همه قسمت های صورت به جز بینی را به کمک یک لیفت نرم به آرامی تمیز کنید.
بهتر است به کمک کیسه های پلاستیکی یا محافظ های مخصوص بینی می توانید قبل از دوش گرفتن ، بینی خود را بپوشانید و به این ترتیب مانع خیس شدن بینی در حین استحمام شوید.
لازم به ذکر است که هر قدر دمای آب بالا بوده و به عبارتی آب گرم یا داغ باشد ورم و التهاب بینی تشدید شده و ممکن است خونریزی بینی اتفاق بیفتد. از این رو با توجه به این مسئله ، بهتر است در هنگام استحمام و شستشوی صورت فقط از آب ولرم باید استفاده کرده و مدت زمان دوش گرفتن را نیز کوتاه کنید.
نکاتی در خصوص اولین دوش گرفتن بعد از جراحی
نکات | توضیحات |
ناحیه جراحی را خشک نگه دارید | محل برش ها را بپوشانید و از قرار گرفتن ناحیه جراحی در معرض آب مستقیم خودداری کنید. برای انجام این کار، دقیقاً آموزش های جراح خود را دنبال کنید. باید ناحیه جراحی شده، خشک بماند. |
از دوش های دستی استفاده کنید | در هفته دوم بیمار قادر است تا فعالیت های روزانه اش را شروع نماید، از هفته سوم نیز پیاده روی به مدت کوتاه و آهسته مانعی نخواهد داشت. |
زمان استحمام بعد از جراحی بینی خود را کوتاه کنید | اولین دوش گرفتن ها بمنظور پیشگیری از بروز التهاب، و برای خشک نگه داشتن ناحیه جراحی، باید کوتاه و مختصر باشد. |
خودتان را به طور کامل خشک کنید | بعد از دوش گرفتن مختصر و کوتاه، خودتان را به طور کامل خشک کنید. ناحیه درمان را با حوله، محکم مالش ندهید و بسیار آرام و با ملایمت، آن را خشک کنید تا از عدم وجود هر گونه رطوبت در آن ناحیه اطمینان حاصل شود. سپس اجازه بدهید تا ناحیه درمان در هوای آزاد به طور کامل خشک شود. |
استحمام و شستشوی صورت بعد از عمل بینی
برای شستشوی صورت و استحمام بعد از عمل بینی باید دقت داشته باشید که به طور کلی تا زمانی که اسپلینت (گچ) و نیز چسب بر روی بینی قرار دارد ؛ به هیچ وجه نباید اجازه دهید گچ و چسب بینی خیس شوند ، بنابراین از شستن خودداری کنید.
شایان ذکر است که بعد از برداشتن گچ نیز تا زمانی که بهترین جراح بینی مشخص نموده در زمان استحمام ، هرگز صورت را مستقیما با آب نشویید چرا که ممکن است بینی خیس شود ؛ البته می توانید کلیه بخش های صورت به جز بینی و نواحی مجاور آن را بدون تماس مستقیم با آب و به کمک پاک کننده های ملایم پوست و با استفاده از یکی از موارد زیر تمیز کنید :
- پدهای تمیز کننده پوست
- مرطوب کننده های ضد حساسیت
- پاک کننده های فاقد صابون و مواد قلیایی
چنانچه بعد از برداشتن اسپلینت و زمانی که چسب بر روی بینی است ، حمام کردید و چسب بینی خیس شد ؛ نگران نباشید می توانید سریعا استحمام خود را متوقف کنید و بعد از خروج از حمام با کمک باد ملایم سشوار (باد خنک) بینی را با ملایمت خشک کرده و از چسب جدید استفاده کنید.
در صورتی که نحوه صحیح چسب زدن بینی بعد از عمل را توسط جراح آموزش دیده باشید ، می توانید خودتان چسب بینی را تعویض کنید ؛ در غیر این صورت بدین منظور باید به مطب جراح خود مراجعه نمایید.
جهت دریافت مشاوره فرم ذیل را پر کنید.
چرا قبل از برداشتن آتل بینی باید دوش بگیریم؟
آتل یا در واقع همان گچ بینی (اسپلینت) ، عموما باید یک هفته تا 10 روز روی بینی بماند و پس از این مدت زمان توسط جراح برداشته شود.
لازم است یک روز پیش از برداشتن گچ بینی استحمام نمایید ؛ توجه داشته باشید که تنها در این مورد ، شستن صورت و خیس شدن اسپلینت مانعی ندارد.
دوش گرفتن یک روز قبل از برداشتن اسپلینت ، موجب خیس خوردن آن شده و در نتیجه سبب می شود زمان برداشتن گچ دردی احساس نکنید.
چند ساعت قبل از برداشتن گچ بینی دوش بگیریم ؟
برای گرفتن بهترین نتیجه و آسان تر شدن فرآیند برداشتن گچ بینی ، توصیه می شود که بیماران حدود 2 تا 3 ساعت قبل از مراجعه به پزشک برای برداشتن گچ ، دوش بگیرند. این زمان به اندازه کافی به پوست و گچ فرصت می دهد تا به خوبی تحت تأثیر آب و بخار قرار گیرند و نرم تر شوند ، اما نه آنقدر که بیش از حد مرطوب شوند و مشکلاتی مانند خیس خوردگی یا آسیب به بافت های زیرین ایجاد شود.
وقتی بیمار حدود 2 تا 3 ساعت قبل از موعد تعیین شده دوش می گیرد ، گچ بینی به حد مناسبی مرطوب می شود ، که این امر به پزشک کمک می کند تا گچ را با حداقل فشار و درد بردارد.
چه زمان می توان به طور نرمال دوش گرفت؟
تعیین زمان دقیق برای از سر گرفتن دوش گرفتن یا استحمام کردن نرمال، در بیماران مختلف متفاوت می باشد. این امر به جراحی آنها و سرعت پیشرفت شان در فرایند ریکاوری وابسته است. گاهی یک هفته یا بیشتر زمان لازم است تا بتوان استحمام بعد از جراحی بینی به طور نرمال را از سر گرفت. حتماً در این خصوص با جراح خود گفتگو کرده و دستورالعمل های او را با دقت دنبال کنید.
سخن پایانی
زیباجویان عزیز رعایت نکات بعد از جراحی اعم از استحمام بعد از جراحی بینی ، شستشوی بینی و غیره از خود جراحی بسیار مهم تر می باشد پس با رعایت تمامی مواردی که پزشک به شما توصیه می کند به کسب نتیجه بهتر از عمل کمک نمایید.
حمام کردن بعد از جراحی بینی واقعا یکی از دغدغه های من بود ممنون انقدر کامل و جامع توضیح دادید
ممنون از به اشتراک گذاشتن نظرتون درخصوص حمام کردن بعد از عمل بینی