جراحی بینی
بهترین جراحی بینی

ترمیم بینی

ترمیم بینی اقدامی پیچیده است که به منظور اصلاح نواقصی که بعد از جراحی بینی به وجود آمده یا برطرف نشده، انجام می گیرد.

ترمیم بینی

دلایل نیاز فرد به ترمیم بینی

  • چسبندگی های داخل بینی
  • چسبندگی ها و فرو رفتگی ها یا کلیپسی شدن یا گیره ای شدن بینی
  • دو تیکه شدن تیغه ی بینی
  • بینی از روبرو پهن به نظر برسد.
  • اسکارها و تغییرات پوستی و فرورفتگی ها و dimpling ( پوست بینی شبیه پوست نارنج است) که این فرورفتگی ها ناشی از دستکاری غیر استاندارد در جراحی اولیه می باشد.
  • عدم تقارن بین دو طرف بینی
  • فاصله زیاد بین سوراخ های بینی
  • خشکی بینی و ایجاد مشکلات تنفسی ناشی از جراحی اولیه بینی
  • غیر طبیعی و پایین بودن نوک بینی
  • انحراف تیغه بینی یا کجی بینی که به دلیل وارد شدن ضربات فیزیکی بعد از جراحی بینی، بینی دفرمه شده باشد.

جراحی ترمیم بینی

جراحی ثانویه بینی از جراحی های سرپایی که در شرایط عادی به مدت 1 الی 3 ساعت به طول می انجامد و در حالت های ویژه ممکن است، کمتر و بیشتر هم انجام گیرد.

جراحی تحت بیحسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام می گیرد که با توجه به شرایط فرد و تشخیص جراح بینی مشخص می شود.

پروسه جراحی بینی به منظور ترمیم و بازسازی مثل جراحی اولیه فرد انجام می گیرد و مراقبت های قبل و بعد ترميم بيني هم مثل جراحی اولیه بینی می باشد.

زمان مناسب ترمیم بینی

از دیدگاه علمی در زمان ترميم بيني ، باید ترمیم بافت بینی به ثبات نسبی رسیده باشد.

بنابراین ترميم بيني ، می بایست حداقل یک سال پس از جراحی بینی صورت پذیرد.

پس از انجام عمل جراحی، به دلیل وجود تورم در بینی چنانچه مشکلات دیگری در بینی وجود داشته باشد قابل تشخیص نخواهند بود.

لذا پس از گذشت حداقل یک سال، این تورم به میزان قابل توجهی فروکش نموده و مشکلات احتمالی به وضوح قابل تشخیص و در نتیجه قابل ترمیم خواهند بود.

این نکته حائز اهمیت است که چنانچه ترمیم بینی قبل از یک سال انجام گیرد، گاها عوارضی جبران ناپذیر خصوصاً در ناحیه پوست بینی به دنبال خواهد داشت.

زمانی که ترمیم زخم های داخل بینی انجام نشده و به عبارتی ترمیم بینی هنوز فعال است، دستکاری نمودن دوباره آن مسبب اختلال در خونرسانی پوست شده و ترمیم را مختل خواهد نمود.

لذا به منظور کسب نتیجه ایده آل باید حداقل بعد از یک سال اقدام به ترمیم بینی نمود.

نکات مهم ترمیم بینی

  • فرد باید انتظارات واقع بینانه داشته باشد.
  • پیچیدگی جراحی بینی با هر بار جراحی مجدد بینی بیشتر خواهد شد.
  • بدن فرد باید آمادگی جراحی ترمیمی بینی ثانویه را داشته باشد.
  • اسکارهای داخل بینی کامل ترمیم شده باشد یا در کمترین حد ممکن باشد.
  • فرد طی یکسال گذشته نباید جراحی زیبایی انجام داده باشد.
  • ترمیم بینی نیازمند تجربیات و تبحر کافی جراح بینی می باشد.

ریکاوری عمل ترمیم بینی

بعد از جراحی، پانسمان بر روی بینی گذاشته می شود. تورم و کبودی ملایم، نرمال می باشد و در بینی خود به مدت یک هفته، احساس گرفتگی خواهید کرد. بخیه ها به مدت چند روز بعد از روند، برداشته می شوند. بیشتر بیماران می توانند بعد از یک هفته، کارهای عادی خود را از سر بگیرند. فعالیت های سنگین، باید به مدت 2 تا 3 هفته مورد اجتناب قرار گیرد. همچنین به مدت 8 هفته باید سعی کنید از ورود به فعالیت هایی که احتمال آسیب دیدن یا ضربه خورن به بینی وجود داشته باشد، خودداری کنید. بخش عمده تورم ظرف 2 هفته فروکش می کند، ولی گاهی از بین رفتن کامل تورم تا یک سال زمان نیاز دارد.

آیا پس از عمل ترمیم بینی، جای زخمی بر جای می ماند؟

اگر رینوپلاستی با تکنیک بسته انجام شود، تمام برش ها در داخل بینی ایجاد شده و جای زخمی بر جای نمی ماند. در رویکرد باز عمل ترمیم بینی، برش بسیار کوچکی در زیر نوک بینی ایجاد می شود. در نتیجه یک جای زخم بسیار ریز بر جای می ماند که به مرور زمان، ناپدید می شود.

چگونه برای عمل ترمیم بینی آماده شویم؟

در قدم اول، در جلسه ملاقات با پزشک، همه چیز مرتبط با بینی شما بررسی می شود. او بینی شما را ارزیابی کرده و تمام اطلاعات مورد نیاز برای ترسیم یک طرح درمان دقیق را جمع آوری می کند. در طول جلسه مشاوره، پزشک ماهیت دقیق گلایه ها و علت مشکلات بینی تان را تعیین می نماید. او داروهایی را برای مصرف در طول دوره بعد از روند، تجویز می کند. شما در این جلسه فرصت دارید تا انتظارات و توقعات تان از روند عمل ترمیم بینی را بازگو کنید.

ترمیم بینی

خطرات و عوارض مرتبط با عمل ترمیم بینی

  • بیهوشی: بر حسب نوع بیهوشی، بیماران واکنش های متفاوتی را نشان می دهند. بروز عوارض بیهوشی بعد از روند عمل ترمیم بینی، بسیار نادر است.
  • عفونت : در برخی موارد نادر، عفونت در پی روندهای رینوپلاستی اتفاق می افتد. این مشکل با استفاده از داروهای آنتی بیوتیک که پزشک قبل از روند، برای شما تجویز کرده است، به خوبی رفع می شود.
  • خونریزی: رویدادهای مربوط به خونریزی در پی عمل ترمیم بینی، می تواند بعنوان عوارض جانبی احتمالی، ذکر شود. قبل از روند، پزشک با توصیه برخی تست های خون، اطمینان حاصل می کند که شما به اندازه کافی برای قرار گرفتن تحت عمل ترمیم بینی، در وضعیت سلامت خوب قرار دارید. جراح به شما توصیه می کند تا قبل و بعد از روند، بمنظور به حداقل رساندن مشکلات مربوط به خون، مصرف مکمل ها و داروهایی که تاثیر رقیق کنندگی بر روی خون دارند را متوقف کنید.
  • واکنش های موضعی : گاهی بدن شما به پمادها، بخیه ها، چسب، پانسمان بینی استفاده شده در طول جراحی و بعد از آن، واکنش نشان می دهد. این موارد به ندرت مشاهده می شود، ولی اگر به مواد خاصی حساسیت دارید، باید درباره آن با جراح خود گفتگو کنید.
  • تغییر در حس بینی: بیمار گاهی بی حس شدن بینی را در دوره بعد از عمل ترمیم بینی تجربه می کند. این حالت موقتی بوده و به مرور زمان از بین می رود.

شگردهایی برای کاهش تورم بعد از عمل ترمیم بینی

با توجه به اینکه تورم، بخش اجتناب ناپذیر جراحی ترمیمی بینی می باشد، شگردهایی وجود دارد که می توان به وسیله آن تورم را مهار نمود:

  1. دستورالعمل پزشک را دنبال کنید.
  2. هیدراته بمانید. هر قدر میزان آب بیشتری بنوشید، احتمال احتباس آب کاهش پیدا خواهد کرد. بعد از عمل ترمیم بینی، برای تشویق بدن به سپری کردن هرچه بهتر روند بهبود، و به حداقل رساندن تورم ناشی از احتباس آب، مقدار زیادی آب بنوشید.
  3. از کمپرس سرد استفاده کنید. شما نباید کمپرس را مستقیماً بر روی بینی قرار دهید. چون فشار می تواند نتیجه جراحی را تحت تاثیر قرار دهد. کمپرس را بر روی پیشانی و گونه ها قرار دهید و با این کار در به حداقل رساندن تورم، قدم مثبتی بردارید. کمپرس را در حوله تمیزی بپیچید تا سرمای شدید آن باعث آسیب دیدگی پوست تان نشود.
  4. از عطسه و سرفه خودداری کنید. از هر آنچه باعث تحریک بینی و ریه ها می شود دوری کنید تا دچار عطسه و سرفه نشوید. از سیگار کشیدن و قرارگرفتن در معرض محیط های دود آلود خودداری کنید.
  5. سر را بالا نگه دارید. این کار به مدت چند روز بعد از عمل ترمیم بینی می تواند به کاهش تورم کمک کند.
  6. عینک نزنید. عینک بر روی پل بینی فشار وارد کرده و دوره ریکاوری را طولانی می کند.
  7. از فعالیت های سنگین خودداری کنید. هر چند فعال بودن در طول دوره ریکاوری حائز اهمیت است، ولی ورزش سنگین باعث بالا رفتن فشار خون و در نتیجه افزایش تورم می شود. فعالیت های ورزشی تان را به پیاده روی ملایم محدود کنید.
  8. صبور باشید و نگرش مثبت به عمل ترمیم داشته باشید. تورم و کبودی بعد از عمل، خسته کننده است. شاید تورم موجود در بینی و روند کند فروکش کردن آن برایتان طاقت فرسا باشد، ولی صبور باشید و قدم به قدم توصیه های جراح با تجربه خود را دنبال کنید.
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در:
جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در: