افراد متقاضی جراحی بینی برای داشتن نتیجه مطلوب تر و سرعت بخشیدن به روند بهبودی باید از دوره نقاهت بعد از جراحی بینی آگاهی کامل داشته باشند و عدم توجه به این نكات ممکن است نتیجه جراحی را دستخوش تغییرات نماید.
ما در این مقاله در مورد دوره نقاهت بعد از جراحی بینی اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان که متقاضی عمل جراحی زیبایی بینی هستید، قرار خواهیم داد.
اقدامات دوره نقاهت بعد از جراحی بینی
- تا ٤٨ ساعت بعد از جراحی افزایش تدریجی تورم صورت طبیعی است و تورم صورت شما در روزهای دوم و سوم به بیشترین میزان رسیده و از روز چهارم به تدریج كاهش خواهد یافت.
- به مدت 48 ساعت بعد از جراحی از كمپرس سرد جهت كاهش كبودی و تورم استفاده نمایید و حین خوابیدن سر و قفسه سینه حدود ٣٠ تا ٤٠ درجه بالاتر قرار گیرد.
- داروهای تجویز شده توسط جراح بینی را طبق دستور استفاده کنید و از مصرف هر گونه داروی دیگر بدون هماهنگی با جراح خودداری كنید.
- روز دوم یا سوم پس از جراحی می توانید بدن و سرتان را بطور جداگانه با دوش دستی یا ظرف آب شستشو دهید.
- از هر گونه دستكاری داخل حفره های بینی و دست زدن به پانسمان بینی خودداری نمایید.
- تا دو هفته از خوردن مواد غذایی كه نیاز به جویدن زیاد یا حركت زیاد لب ها دارند خودداری نمایید.
- جهت جلوگیری از خونریزی از فین كردن تا یك ماه پس از عمل زیبایی بینی جدا خودداری نمایید.
- چنانچه مجبور به عطسه یا سرفه هستید ، دهان خود را باز نموده و از طریق دهان عطسه یا سرفه كنید تا كمترین فشار به بینی وارد شود.
- به مدت یك ماه از استعمال دخانیات یا هر گونه مشروبات الكلی پس از جراحی خودداری نمایید.
- پس از جراحی دماغ تا مدتی پوست شما به آفتاب حساس می شود. به همین دلیل به مدت شش ماه از قرار گیری در معرض آفتاب خودداری كنید.
- از ورزش كردن ، دویدن ، بلند كردن اجسام با وزن بیش از دو كیلوگرم تا دو ماه پس از جراحی جدا خودداری كنید.
نکات و موارد مهم در دوره نقاهت بعد از جراحی بینی
-
به توصیه های پزشک خود گوش دهید.
قبل از هر چیز توصیه های پزشک را دنبال کنید. پزشک ، دستورالعمل های خاصی در مورد مصرف داروها ، زمان مصرف ، نحوه مراقبت از محل جراحی جهت جلوگیری از عفونت و زمان مراجعه مجدد برای معاینه بعد از عمل جراحی را در اختیار شما قرار می دهد.
-
به صدای بدن خود گوش کنید.
جراح بینی شما می تواند روند بهبودی بینی تان را از بیرون مشاهده کند ، اما فقط خود شما می دانید که چه احساسی دارید. به صدای بدن تان گوش دهید. اگر بعد از عمل چیز خاصی احساس کردید ، فوراً با پزشک خود مشورت کنید.
-
سر خود را بالا نگه دارید.
خوابیدن به پهلو بعد از جراحی باعث ایجاد کبودی و تورم بیشتر شده و زمان بهبود را طولانی می کند. حتی می تواند باعث جابجا شدن بینی شود. برای اجتناب از این امر ، به مدت 6 هفته پس از عمل جراحی ، سر خود را بالا نگه دارید. یکی از ساده ترین راه ها برای این کار استفاده از دو یا سه بالش در زیر سر ، در زمان خوابیدن روی تختخواب می باشد.
-
از کمپرس های سرد استفاده کنید.
در 72 ساعت اول پس از جراحی ، استفاده از کمپرس سرد می تواند به کاهش تورم کمک کند. کمپرس را مستقیماً روی بینی قرار ندهید. آن را به آرامی روی گونه های خود بمالید.
-
به اندازه کافی استراحت کنید.
حالت احتقان بعد از جراحی ، خوابیدن را دشوارتر می کند. استراحت بخش مهمی از روند بهبود است. بدن شما برای درمان به انرژی نیاز دارد و خوابیدن به مدت هفت یا هشت ساعت در شبانه روز به بدن این فرصت را می دهد تا انرژی مورد نیاز را بازیابی کند.
-
رژیم غذایی سالم را دنبال کنید.
خوردن رژیم غذایی متعادل بعد از جراحی می تواند مواد مغذی مورد نیاز بدن برای بهبود را تامین کرده و به تسریع بهبودکمک کند.
پروتئین یک عنصر ضروری برای پوست ، ماهیچه ، غضروف و خون است. رژیم غذایی حاوی آجیل ، گوشت ، تخم مرغ ، ماست ، ماهی و سایر غذاهای غنی از پروتئین به بدن کمک می کند تا بافت آسیب دیده داخل و اطراف بینی شما را بازسازی نماید.
-
از گرما اجتناب کنید.
دوش های آب گرم ، کاسه حاوی سوپ داغ و سونا به شما احساس خوبی می دهد ، اما برای بینی متورم شما چندان مفید نمی باشد. گرما باعث تورم بیشتر بافت های بینی می شود. به همین دلیل بهتر است رژیم غذایی حاوی غذاهای خنک را میل کرده و دمای اتاق را بالا نبرید. همچنین با آب ولرم دوش بگیرید و در طول چند هفته بعد از عمل بینی از گرما دوری کنید.
-
بینی خود را تحت فشار قرار ندهید.
در دوره نقاهت بعد از جراحی بینی ، تا چند هفته ، گاهی حتی تا چند ماه دچار احتقان می شوید. این احساس ، ناشی از تورم بافت های بینی می باشد. از اسپری سالین بینی برای مرطوب کردن ملایم بینی خود تا زمان کاهش حالت احتقان استفاده کنید.
-
از فعالیت های ورزشی شدید خودداری کنید.
در اکثر بیماران ، بهبود استخوان های بینی پس از جراحی به تقریباً 6 هفته زمان نیاز دارد. در این مدت باید از ورزش های سنگین اجتناب کنید. حتی حرکاتی مانند کشش ، بلند شدن یا خم شدن که بی ضرر به نظر می رسند ، می توانند ورم بینی بعد از جراحی را افزایش دهند. تا زمان صلاحدید پزشک برای از سر گیری فعالیت های عادی خود دست نگه دارید.
-
عینک نزنید.
عینک آفتابی ، عینک مطالعه ، عینک طبی و هر آنچه به بینی شما فشار وارد کند ، می تواند باعث کبودی ، تورم یا حتی تورفتگی شده و نیاز به جراحی بینی مجدد را الزامی نماید.
در صورت لزوم ، سبک ترین فریم های ممکن را برای عینک خود انتخاب کرده و تنها در مواقع ضروری از آن استفاده کنید.
-
سیگار نکشید.
قبل و بعد از جراحی ، ترک سیگار الزامی می باشد. نیکوتین موجود در محصولات تنباکو جریان خون را محدود کرده و در روند بهبود اختلال ایجاد می کند.
صبور باشید.
مهمترین چیز در روند بهبود صبور بودن است. گاهی برای مشاهده نتیجه درمان ، یک سال زمان نیاز است.