برآمدگی استخوان بینی بعد از عمل بینی از عمده مواردی است که پس از عمل بینی در موارد متعددی گزارش می شود. لازم به ذکر است که این پدیده عمدتا به دلیل تورم ناشی از جراحی رخ می دهد ، از این رو معمولا بعد از پایان فرآیند بهبودی و رفع کامل ورم برطرف می شود و جای هیچ گونه نگرانی نیست. البته در برخی موارد ممکن است ورم بینی ، علت برآمدگی استخوان بینی بعد از عمل نباشد ، لذا در صورت رویارویی با این عارضه حتما به جراح خود مراجعه نمایید.
در این مقاله قصد داریم برآمدگی یا در واقع ناهمواری روی بینی بعد از عمل و علل آن را مورد بحث و بررسی قرار دهیم ، اگر شما هم بعد از جراحی زیبایی خود با این مشکل مواجه شده اید و می خواهید بدانید علت قوز روی بینی بعد از عمل چیست ؟ حتما مقاله پیش رو را مطالعه بفرمایید.
برآمدگی استخوان بینی بعد از رینوپلاستی
به طور کلی در ماه های ابتدایی بعد از عمل و تا قبل از یکسال ، نباید نظر قطعی درباره نتیجه جراحی داد ؛ از این رو در صورت بروز ورم تیغه بینی بعد از عمل و مواردی از این قبیل ، به توصیه جراح پیش از هر چیز برای دیدن نتیجه نهایی حداقل 6 ماه تا نهایتا یکسال صبر کرده و از قضاوت عجولانه درباره ماحصل جراحی خودداری کنید.
ورم استخوان بینی بعد از عمل ، همان طور که در ابتدای مقاله اشاره داشتیم پدیده ای رایج است و غالبا نگران کننده نیست ؛ اگرچه برآمدگی استخوان بینی بعد از جراحی عموما پس از اتمام روند بهبودی مرتفع می گردد ، اما باید به خاطر داشت که چنانچه این عارضه باقی مانده و رفع نگردد ممکن است فرد را ناچار به انجام جراحی ترمیمی بینی کند.
از این رو به منظور جلوگیری از بازگشت قوز بعد از عمل بینی ، حتما به یک جراح بینی ماهر و باتجربه مراجعه نموده و دستورات مراقبتی پس از عمل را به درستی رعایت نمایید.
جهت دریافت مشاوره فرم ذیل را پر کنید.
علل برآمدگی استخوان بینی بعد از عمل
در این قسمت از مقاله ، علل قوز روی بینی بعد از عمل را بررسی کرده ایم.
دلایل | توضیحات |
التهاب و ورم تیغه بینی بعد از عمل | با توجه به این که طی رینوپلاستی برای ایجاد اصلاحات مورد نظر بر روی بینی باید بر روی ساختار و غضروف بینی تغییراتی لحاظ گردد ، طبیعتا پس از عمل شاهد تورم و التهاب بینی خواهیم بود ؛ بنابراین تورم ناشی از عمل امری طبیعی بوده و نباید در شما ایجاد نگرانی کند. |
تغییر بافت های بینی | همان طور که گفتیم بافت استخوانی – غضروفی بینی طی عمل دستخوش تغییراتی می گردد ؛ حال آن که این تغییرات اگر به درستی اعمال نشوند ، امکان دارد موقتا یا حتی در مواردی به صورت دائمی منجر به برآمده شدن استخوان تیغه بینی شوند. |
عدم رعایت توصیه های جراح | پروتکل های مراقبتی بعد از عمل زیبایی بینی و پایبند بودن به آن ، در دستیابی به نتایج قابل قبول از این عمل جراحی و نیز عدم رویارویی با عوارض احتمالی ناشی از آن از قبیل ورم استخوان بینی پس از عمل نقش موثر و قابل توجهی ایفاء می کند. |
بنابراین متقاضیان عمل بینی باید به منظور کسب نتیجه رضایت بخش از این جراحی و نیز پیشگیری از مواجهه با برآمدگی روی پل بینی بعد از عمل ، نسبت به مراقبت های بعد از آن بی توجهی نکرده و در رعایت صحیح این دستورالعمل ها نهایت دقت خود را به کار گیرند.
” نکته “
توجه داشته باشید که ورم بینی به مرور زمان از بین می رود و به این ترتیب نتیجه جراحی به تدریج نمایان می گردد ، اما در پاره ای موارد ممکن است ورم بینی در قسمت تیغه بینی به مراتب بیشتر از دیگر بخش های بینی باشد و این طور به نظر برسد که استخوان بینی دچار برآمدگی شده یا اصطلاحا قوز بینی برگشته است.
چگونه می توان برآمدگی استخوان تیغه بینی را تشخیص داد؟
جهت تشخیص این عارضه و بررسی علت برآمدگی استخوان بینی بعد از عمل مراجعه به پزشک و معاینه و ارزیابی زیباجو الزامی می باشد.
بنابراین در صورتی که احساس کردید بعد از رينوپلاستي ، استخوان تیغه بینی تان دچار برآمدگی یا تورم شده و این مسئله زمینه ساز استرس و نگرانی تان نسبت به نتیجه جراحی شده است ؛ برای بررسی های بیشتر حتما به جراح بینی معالج تان مراجعه نمایید.
دقت داشته باشید که جراح پیش از هر چیزی با معاینه فیزیکی و لمس بافت و استخوان بینی شما ، اقدام به بررسی ظاهر بینی نموده و امکان دارد تغییرات به وجود آمده در عرض یا ارتفاع بینی تان را نیز مورد ارزیابی قرار دهد تا به این ترتیب بتواند علت دقیق وقوع عارضه ایجاد شده را تشخیص داده و گزینه درمانی مناسب را برای تان در نظر بگیرد.
لازم به ذکر است که در برخی موارد ممکن است برای بررسی بهتر استخوان تیغه بینی و تصمیم گیری بهتر جهت درمان برآمدگی استخوان بینی ، نیاز باشد از شما فتوگرافی های رادیولوژیک تهیه شود ؛ در چنین مواردی جراح انجام گرافی را برای تان تجویز خواهد کرد.
آیا می توان برآمدگی استخوان بینی بعد از عمل را درمان کرد؟
افرادی که پس از جراحی بینی ، برآمدگی استخوان بینی را تجربه می کنند ؛ همواره درصدد یافتن راهی برای درمان این عارضه هستند.
در حالت کلی و در صورت نبود مشکل خاصی ، این برآمدگی عمدتا طی چند ماه پس از عمل به صورت خودکار رفع می شود ؛ اما چنانچه این برآمدگی حتی با گذشت یکسال بعد از عمل برطرف نشده یا حتی بیشتر شود قطعا نیازمند مداخله جراح برای درمان خواهد بود.
جهت دریافت مشاوره فرم ذیل را پر کنید.
راه های درمان برآمدگی استخوان بینی بعد از جراحی
بسته به علت به وجود آورنده برآمدگی استخوان بینی پس از عمل ، در راستای درمان این پدیده رویکردهای درمانی مختلفی وجود خواهد داشت.
به عنوان مثال چنانچه برآمدگی تیغه بینی ، در پی تورم بینی ایجاد شده باشد ؛ معمولا پزشک با تجویز کمپرس سرد و داروهای ضدالتهابی نسبت به درمان آن اقدام می کند.
اما در صورتی که برآمدگی استخوان پل بینی ، به دلیل رشد بی رویه استخوان اتفاق افتاده باشد ؛ این احتمال وجود دارد که برای درمان آن و بازگرداندن استخوان بینی به فرم طبیعی و نرمال ، انجام جراحی ترمیمی ضرورت یابد.