جراحی بینی یک روش جراحی زیبایی رایج است که مانند هر عمل دیگر ، به دلیل داشتن ماهیت تهاجمی ، به یک دوره بهبودی پس از عمل نیاز دارد تا در آن دوره ، زخم های ایجاد شده در طول عمل ، در بینی بهبود یافته و التیام پیدا کنند. یکی از اثرات معمولی که در بیماران در حال بهبودی مشاهده میشود ، گرفتگی یا احتقان بینی است. در این مقاله قصد داریم به بحث گرفتگی بینی بعد از عمل بپردازیم و ببینیم که این عارضه به چه علت رخ می دهد و چگونه می توان آن را تسکین داده و از شدت آن کاست.
علت گرفتگی بینی بعد از عمل چیست؟
علت عمده کیپ شدن بینی بعد از عمل را می توان به التهاب داخل بینی و ورم موجود در مجاری بینی نسبت داد. زمانی که بینی جراحی می شود ، واکنش بدن در تلاش برای التیام و بهبود دادن ناحیه جراحی شده ، به صورت ورم و التهاب نمایان می شود. این ورم باعث گرفتگی در داخل بینی بعد عمل می شود.
وجود تامپون و گرفتگی بینی
گاهی جراح بینی برای مدت زمان کوتاهی بعد از عمل ، در داخل مجاری بینی تامپون قرار می دهند. وجود این محصول باعث می شود که تنفس از راه بینی ، چندان آسان نبوده و احساس کیپ شدن بینی مثل دوره سرماخوردگی را تجربه کنیم.
آیا گرفتگی بعد از عمل بینی ، طبیعی است؟
گرفتگی بینی بعد از رینوپلاستی امری طبیعی است و این حس کیپ شدن دماغ ، غیرعادی نمی باشد. جراح قطعا باید به شما گفته است که احتمال زیادی وجود دارد بعد از رینوپلاستی با گرفتگی بینی مواجه شوید و برای مدیریت این عارضه بعد از عمل ، راهکارهایی را در اختیار شما قرار داده است.
جهت دریافت مشاوره فرم ذیل را پر کنید.
آیا این گرفتگی بینی بعد از عمل ، دردناک است؟
گرفتگی بعد از رینوپلاستی به هیچ وجه دردناک نیست ولی یک حس ناخوشایند یا ناراحتکننده است چون با وجود این حالت کیپی بینی بعد عمل ، تنفس از راه بینی آسان نیست.
شدت گرفتگی بینی بعد از عمل در تکنیک های جراحی باز و بسته
در روش بسته ، بینی در معرض تهاجم کمتری قرار می گیرد و در نتیجه ، بافت داخلی و خارجی بینی ، آسیب کمتری می بیند.
بدیهی است بیمارانی که با روش باز جراحی می شوند ، در معرض شدت تورم بیشتری قرار دارند. با توجه به اینکه شدت ورم در تکنیک باز ، بیشتر است ، می توان انتظار داشت که میزان گرفتگی بعد از عمل در این تکنیک در مقایسه با روش بسته ، بیشتر باشد.
علل گرفتگی بینی | راه های کاهش گرفتگی بینی بعد از عمل |
ورم بعد از عمل | شستشوی بینی |
التهاب بعد از عمل | اجتناب از فعالیت های سنگین |
وجود پوسته های خشک شده | استراحت در حالت طاقباز |
وجود تامپون در بینی | دنبال کردن تغذیه سالم |
راه کارهای مدیریت و کنترل گرفتن دماغ بعد از عمل
پیگیریهای پس از عمل برای نظارت و کاهش علائم ناخوشایند مانند گرفتگی بینی طراحی شده اند. جراح شما راه کارها و راهحل های لازم مانند مصرف داروهای تجویزی را در اختیار شما قرار می دهد. علاوه بر این ، موارد دیگری را نیز به شما توصیه می کند که از جمله آنها می توان به نکات زیر اشاره کرد:
- شستشوی بینی با محلول سالین
- استفاده از کمپرس یخ
- اجتناب از انجام فعالیت های فیزیکی سنگین
- خوابیدن در حالت لمیده به پشت
گرفتگی بینی بعد از عمل تا چه مدت ادامه خواهد داشت؟
اینکه مدت زمان گرفتگی بینی بعد از عمل تا کی ادامه خواهد داشت به طور کلی ، به تورمی که باعث گرفتگی میشود ، بستگی دارد ولی در اکثر موارد ، بخش عمده ای از این ورم در ظرف حدود چهار هفته کاهش مییابد و در نتیجه ، تنفس راحت تر انجام شده و گرفتگی کاهش پیدا خواهد کرد.
جهت دریافت مشاوره فرم ذیل را پر کنید.
آیا میتوانم برای کاهش گرفتگی بینی فین کنم؟
فین کردن ظاهراً بهترین راه برای تسکین گرفتگی به نظر برسد ، اما در عین حا ، خطرناک ترین کار برای بینی است که در فاز بهبودی قرار دارد. بهتر است تا چند هفته از فین کردن ، به شدت خودداری کنید.
آیا محلول نمکی باعث کاهش کیپی بینی بعد از عمل می شود؟
در مدت بهبود بینی ، میتوانید بینی خود را با محلول نمکی و با روشهایی که جراح شما پیشنهاد میکند ، تمیز کنید. این کار علاوه بر باز کردن مجاری تنفسی بینی ، به مرطوب نگه داشتن بافت بینی نیز کمک کرده و آن را در موقعیت بهتری برای بهبودی قرار میدهد.
پاک کردن پوستههای داخل بینی برای کاهش گرفتگی
بعد از عمل ، در داخل بینی پوسته های کوچکی تشکیل میشود. این پوستهها به صورت طبیعی ، فرو می افتند و به هیچ عنوان نباید با انگشت یا سایر چیزها ، آنها را دستکاری کنید. بهترین راه برای خارج کردن پوسته ها و کاهش کیپ شدن بینی بعد عمل ، شستشو دادن آن است.
آیا گرفتگی بینی بعد از عمل باعث مشکل تنفسی می شود؟
کیپ شدن بینی باعث می شود که تنفس از راه بینی کمی دشوار شود و ناچار شوید از راه دهان تنفس کنید. البته این حالت موقتی بوده و بعد از چند هفته رفع خواهد شد.