Search

علت خارش بینی بعد از جراحی بینی + 6 راه درمان

فهرست مطالب

خارش بینی بعد از جراحی بینی پدیده ای طبیعی است که اکثر افراد بعد از رینوپلاستی با آن روبرو می شوند ، لازم به ذکر است که این عارضه کوتاه مدت بوده و طی دوره بهبودی به تدریج از بین خواهد رفت. در صورتی که تصمیم دارید به زودی جراحی زیبایی بینی را انجام دهید یا به تازگی آن را پشت سر گذاشته اید و نگران خارش بینی بعد از عمل هستید یا به آن دچار شده اید، این مطلب برای شما مفید خواهد بود.

خارش بعد از جراحی بینی - dr-besharatizadeh.ir

علت خارش بینی بعد از عمل

خارش بینی بعد از عمل بینی می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم.

 

علت خارش بعد از عمل جراحی بینی توضیحات
خشکی پوست خشکی و تحریک پوست بعد از رینوپلاستی از جمله علل ایجاد کننده احساس خارش در بینی می باشد. برخی افراد بعد از عمل بینی دچار خشکی پوست شده و پوست آن ها تحریک پذیر می شود ،  لذا اغلب در چنین مواردی با خارش بینی مواجه می شوند.
چسب بینی خارش بینی بعد از عمل خصوصا در بخش خارجی بینی ، در برخی افراد به دنبال استفاده از چسب بینی و حساسیت به آن اتفاق می افتد.
اسپلینت (گچ بینی) پس از رینوپلاستی به دلیل استفاده از اسپلینت بینی ، ممکن است پوست بینی تحریک شده و در نتیجه خارش بینی بعد از عمل زیر گچ اتفاق بیفتد.

 

تا این جا علت خارش بعد از عمل جراحی در قسمت بیرونی بینی را مورد بحث قرار دادیم ؛ حال آن که خارش بینی ممکن است در بخش داخلی بینی نیز احساس شود.

لازم به ذکر است که علت خارش در داخل بینی می تواند ناشی از تامپون بینی ، تحریک اعصاب مخاطی ، تورم و التهاب ، تحریک عصب ها و در پاره ای موارد به خاطر بخیه های داخل بینی باشد.

آیا خارش بینی خطرناک است؟

پیشتر متذکر شدیم که خارش بینی از عوارض متداول و طبیعی بعد از جراحی بینی است که برخی افراد آن را تجربه می کنند ، حال از آن جا که احساس خارش در ناحیه بینی پس از عمل دائمی نبوده و در حقیقت گذرا است ، نباید شما را نگران کند.

البته توجه داشته باشید که در صورت ادامه دار شدن این عارضه ، باید به پزشک خود مراجعه کرده و مورد بررسی و معاینه دقیق قرار گیرید.

 

جهت دریافت مشاوره فرم ذیل را پر کنید.

 

خارش بینی بعد از عمل بینی تا چند وقت ادامه دارد؟

هرچند خارش بینی مسئله ای زودگذر است ؛ اما زمان دقیق برطرف شدن آن وابسته به عواملی اعم از وسعت عمل ، نوع جراحی ، شرایط بدنی بیمار و نحوه صحیح مراقبت های پس از جراحی می باشد.

به طور کلی خارش بینی در روزهای اولیه پس از رینوپلاستی ، شدیدتر خواهد بود ؛ چرا که میزان التهاب و ورم بینی در این بازه زمانی بسیار بالا است.

طی هفته دوم تا یکماه بعد از عمل ، تورم و التهاب بینی به تدریج کاهش یافته و بالطبع از شدت خارش پوست نیز کاسته می شود.

عموما با پایان ماه دوم بعد از جراحی ، فرد بهبودی نسبی خود را بازیافته و دیگر احساس خارش نخواهد کرد.

بعضا برخی افراد ممکن است به دلیل وسیع بودن جراحی ، با تورم بیشتری مواجه شده و در نتیجه خارش را تا چندین ماه پس از عمل تجربه کنند.

بنابراین می توان گفت با اتمام پروسه بهبودی و پس از التیام زخم های جراحی ، دیگر خارش بینی را احساس نخواهید کرد ؛ در صورت تداوم خارش نیز همانطور که گفتیم باید با پزشک خود تماس بگیرید.

6 راه درمان خارش بینی بعد از عمل

جهت درمان و مدیریت بهتر خارش بینی بعد از جراحی بینی ، حتما از توصیه های پزشک معالج تان پیروی کرده و در صورت رویارویی با عوارض جدی پزشک خود را مطلع سازید.

دستورالعمل های مراقبتی زیر را برای کنترل و کاهش خارش بعد از عمل بيني مورد توجه قرار دهید :

  1. استفاده از داروهای مخصوص : شما می توانید با مصرف داروهایی که پزشک تان تجویز نموده ، از بروز التهاب و تورم در بینی به میزان قابل توجهی جلوگیری کنید و به این ترتیب خارش بینی را کاهش دهید.
  2. کمپرس سرد : به کمک کمپرس های یخ می توان به کنترل التهاب و متعاقبا تسکین خارش بینی کمک شایانی کرد.
  3. عدم دستکاری بینی : بالطبع دستکاری نواحی بینی اعم از خاراندن بینی و مواردی از این قبیل ، ریسک تحریک پذیری بینی را بالا برده و احتمال خارش بینی را افزایش می دهند ؛ از این رو در دوره بهبودی اکیدا از دست زدن زیاد به بینی و ایجاد فشار بر روی آن خودداری کنید.
  4. قطع مصرف سیگار و الکل : مصرف نوشیدنی های حاوی الکل و استعمال مواد حاوی نیکوتین ، از جمله مواردی هستند که خشکی پوست را تشدید کرده و منجر به خارش پوست می شوند ؛ بنابراین از مدتی قبل تا مدتی بعد از رینوپلاستی (بسته به صلاحدید جراح) باید نسبت به ترک موارد یاد شده اقدام نمایید.
  5. استفاده از مرطوب کننده های ملایم : با استفاده از کرم های مرطوب کننده تجویز شده از سوی جراح معالج می توان با حفظ رطوبت پوست از خشکی آن جلوگیری به عمل آورده و در نتیجه مانع خارش در ناحیه بینی شد.
  6. مصرف آب زیاد : نوشیدن آب و مایعات مجاز به میزان فراوان می تواند سبب هیدراته نگه داشتن بدن شده و بدین ترتیب با پیشگیری از خشکی پوست ، مانع خارش بینی شده و در صورت خارش نیز آن را التیام بخشد.

خارش بینی در حالت کلی موقتی است و با رعایت دستورات مراقبتی توصیه شده ، می توان به بهبود و درمان سریع تر آن کمک کرد.

 

جهت دریافت مشاوره فرم ذیل را پر کنید.

خارش بینی بعد از عمل زیر گچ

خارش بینی بعد از عمل زیر گچ ، مشکلی نسبتاً شایع و البته موقتی است. این خارش به دلایل مختلفی رخ می دهد، از جمله:

  1. فرآیند بهبودی و ترمیم بافت ها : در حین بهبود، اعصاب و بافت‌های زیر پوست تحریک می شوند که ممکن است منجر به خارش شود.
  2. خشکی پوست زیر گچ : پس از جراحی، ممکن است پوست زیر گچ خشک شود که خود می تواند موجب خارش شود.
  3. عوارض جانبی داروهای مسکن یا بی حسی : برخی از داروهایی که پس از جراحی مصرف می شوند ممکن است باعث خارش شوند.

چگونه می توان خارش بینی بعد از عمل زیر گچ را کاهش داد؟

  • خنک نگه داشتن صورت : می توانید با استفاده از یک کمپرس سرد ( بدون تماس مستقیم با گچ ) به کاهش خارش کمک کنید.
  • حفظ آرامش و حواس پرتی : تمرکز بر فعالیت های آرامش بخش مانند خواندن کتاب یا تماشای فیلم می تواند کمک کند حواستان کمتر به خارش پرت شود.
  • مصرف داروهای ضد حساسیت ( با تجویز پزشک ): در صورتی که خارش شدید باشد، پزشک ممکن است داروهای ضد حساسیت تجویز کند.

مهم است که از لمس کردن یا خاراندن بینی در این مرحله خودداری کنید، زیرا ممکن است به بینی و نتایج جراحی آسیب برساند. اگر خارش بسیار شدید است، بهتر است با جراح خود تماس بگیرید تا راهنمایی لازم را ارائه دهد.

دکتر روزینا بشارتی زاده - dr-besharatizadeh.ir
دکتر روزینا بشارتی زاده

دکتر روزینا بشارتی زاده ، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی پلاستیک بینی و صورت ، عضو انجمن‌های معتبر داخلی و بین‌المللی است. ایشان با کسب رتبه سوم کشوری در آزمون بورد تخصصی و گذراندن دوره‌های تکمیلی در آمریکا، به عنوان سخنران در کنگره‌های بین‌المللی فعالیت دارند. زمینه تخصصی ایشان شامل جراحی بینی ، پروتز چانه است و هدف ایشان ایجاد تناسب و زیبایی در اجزای صورت به عنوان یک کل است.

0 0 آرا
امتیازدهی به مقاله
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
مجله پزشکی
اشتراک گذاری در :