Search

جراحی بینی ترمیمی رفع مشکلات بینی

فهرست مطالب

جراحی بینی ترمیمی یا ریویژن بینی با هدف بر طرف نمودن اشکالات و ایراداتی است که در جراحی اولیه بینی به طور کامل رفع نشده و حتی در برخی موارد منجر به بروز اشکال در بینی شده است انجام می گیرد. در صورتی که ایرادات حاصل از جراحی بینی اولیه خفیف باشند ، اصلاح اشکالات به کمک بی حسی موضعی و در مطب انجام می گیرد. اما در صورتی که مشکلات حاصل از عمل شدید باشد نیاز به انجام عمل ترمیمی بینی است. به دلیل پیچیده بودن جراحی ترمیم بینی ، انتخاب بهترین جراح بینی که تجربه عمل های پیچیده را داراست از اساسی ترین اقدامات قبل از انجام جراحی ترمیم بینی می باشد.

 

جراحی بینی ترمیمی - dr-besharatizadeh.ir

 

جراحی ترمیم بینی یا ریویژن بینی چیست ؟

عمل ترمیمی بینی یا ریویژن بینی ( Revision Rhinoplasty ) نوعی جراحی زیبایی و ترمیمی است که برای اصلاح مشکلات یا نارضایتی های به وجود آمده پس از یک جراحی بینی قبلی انجام می شود. این نوع جراحی معمولاً در مواردی که نتیجه جراحی اولیه به دلایل مختلفی از جمله عدم تقارن ، مشکلات تنفسی ، بدفرمی یا آسیب به بافت های بینی رضایتبخش نباشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

دلایل اصلی انجام جراحی ترمیم بینی عبارتند از:

  1. بهبود مشکلات ساختاری : مشکلات تنفسی یا انسداد راه های هوایی ناشی از جراحی اولیه
  2. اصلاح زیبایی : بازسازی یا بهبود شکل ظاهری بینی در صورت عدم تقارن ، ناهماهنگی یا تغییرات نامطلوب پس از جراحی اولیه
  3. رفع آسیب دیدگی بافت : اصلاح جای زخم یا نقص های ناشی از جراحی قبلی

این نوع جراحی معمولاً پیچیده تر از جراحی اولیه است، زیرا بافت ها ممکن است به دلیل جراحی قبلی دچار تغییرات یا آسیب شده باشند. به همین دلیل، انتخاب جراحی با تجربه در زمینه ریویژن بینی بسیار مهم است تا بهترین نتیجه ممکن حاصل شود.

فیلم عمل ترمیم بینی بلاگر معروف اینستاگرام توسط دکتر بشارتی زاده

 

چه موقع نیاز به عمل جراحی ثانویه ( ترمیمی ) می باشد ؟

از سوالاتی که برای بیماران پیش می آید ، این است  که احتمال نیاز به عمل مجدد بینی چقدر است ؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت ، به طور متوسط بین 8 تا 10 درصد ، از افرادی که برای جراحی اقدام نموده اند به عمل جراحی ترمیمی نیاز پیدا می کنند. توصیه می گردد برای انجام جراحی بینی ثانویه ، هرگز پزشک تان را تحت فشار قرار ندهید و اجازه دهید تا زمان مناسب برای انجام جراحی را پزشک تان تعیین نماید. به طور معمول بهترین زمان برای انجام جراحی ترمیمی ، یک سال پس از انجام عمل اولیه می باشد. از جمله علل نیاز به انجام جراحی ثانویه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در صورتی که قوز بینی کامل رفع نشده باشند.
  • هنوز بینی کج باشد و انحراف آن قابل اصلاح باشد.
  • فاصله میان سوراخ های بینی زیاد باشد و موجب بروز اختلالات تنفسی شود.

لازم به ذکر است که برای انجام جراحی بینی ترمیمی مهارت و تجربه پزشک معالج بسیار مهم و حیاتی می باشد.

جراحی بینی ترمیمی چگونه انجام می شود ؟

عمل ترمیمی بینی نیز با هدف بهبود وضعیت ظاهری بینی انجام شده و متناسب با وسعت مشکل تنفسی ، میزان نارضایتی بیمار ، نظر جراح و غیره انجام می شود. این جراحی به دو روش باز یا بسته انجام می شود و مدت زمان انجام جراحی چیزی حدود یک ساعت و نیم تا 2 ساعت می باشد. طی انجام این جراحی بیمار می تواند به خانه بازگردد.

در طول عمل جراحی ترمیمی بینی ، جراح عیب ظاهری بینی را که در جراحی های قبلی برطرف نشده است را برطرف می کند و همچنین مشکلات تنفسی که در جراحی اولیه بینی به وجود آمده است یا مشکل تنفسی که از ابتدا وجود داشته اما طی جراحی قبلی برطرف نشده است را اصلاح و رفع می کند.

در جراحی اولیه بینی اگر شما دقت لازم را برای انتخاب جراح زیبایی بینی خود نداشته باشید و پزشک انتخابی شما از تبحر و تجربه کمی برخوردار باشد و در نتیجه حین جراحی از تکنیک های مناسبی استفاده نکند باعث می شود بینی بیمار دچار افتادگی شود. در جراحی ثانویه یا ترمیمی بینی این افتادگی برطرف می شود. همچنین در جراحی ثانویه برجستگی بیش از حد یا کوتاهی و انحراف و سایر مشکلات باقی مانده اصلاح می شود.

 

جهت دریافت مشاوره فرم ذیل را پر کنید.

 

مزایای انجام عمل بینی ترمیمی

موارد شدیدتر که نیاز به ایجاد تغییرات بیشتری می باشد ، تحت بیهوشی عمومی انجام می گیرند. نظیر متقارن سازی سوراخ های بینی ، ترمیم نوک بینی در صورتی که دچار افتادگی شده باشد ، رفع انحراف تیغه سپتوم که در راینوپلاستی اولیه نادیده گرفته شده است ، رفع اختلالات تنفسی که بعد از جراحی اولیه ایجاد شده است ، بر طرف ساختن فرو رفتگی های بینی که در جراحی اولیه بر اثر برداشتن بیش از اندازه بافت پشت بنینی ایجاد شده است.

  • با انجام جراحی بینی ترمیمی می توان آن دسته از ایرادات ظاهری دماغ که طی جراحی های قبلی ، به خوبی مرتفع نشده را برطرف و اصلاح کرد.
  • عمل بینی ترمیمی ، امکان رفع مشکلات عملکردی و ظاهری که در اثر جراحی قبلی ایجاد شده را محقق می کند.

ایراداتی که با انجام عمل ترمیم بینی ، قابل اصلاح هستند عبارتند از :

  • قوز موجود بر روی پل بینی که در جراحی پیشین به طور کامل از بین نرفته است.
  • افتادگی نوک بینی که به دلیل بکارگیری تکنیک های نادرست ، پدیدار شده است.
  • برجستگی بیش از اندازه ( پروجکشن نامناسب ) که در جراحی قبلی بر روی نوک بینی به وجود آمده است.
  • سربالا شدن بیش از حد نوک آن که طی عمل قبلی ایجاد شده است.
  • کوتاه شدن بیش از اندازه نوک بینی که در عمل قبلی ، متوجه بینی شده است.

فیلم رضایت از جراحی ترمیمی بینی با پروجکشن زیاد و‌ پوست ضخیم توسط دکتر بشارتی زاده

 

 

استفاده از غضروف دنده برای ترمیم بینی عمل شده

در برخی از موارد که حجم بسیار زیادی از بینی طی جراحی بینی ترمیمی قرار است مورد اصلاح قرار بگیرد ، ممکن است نیاز به حجم بسیار زیادی پیوند غضروف باشد که در چنین مواردی باید به منظور پیوند غضروف از غضروف های دنده خود بیمار استفاده کرد. بسیاری از افراد از انجام این کار می ترسند و تصور می کنند با برداشتن غضروف از دنده ممکن است مشکلی برایشان به وجود آید یا تو رفتگی در قسمت دنده هایشان به وجود آید. در حالی که این چنین نبوده و جز باقی ماندن اثر یک برش بسیار نحیف که در بسیاری از موارد اثر آن از بین می رود ، هیچ اثری از برداشتن غضروف مشاهده نخواهید کرد.

در این تکنیک می بایست جهت برداشتن غضروف دنده ، یک برش به ابعاد حدود 4 الی 5 سانتی متری بر روی قفسه سینه بیمار ایجاد شود. لازم به ذکر است که در این روش ، از دنده 6 بیمار آن هم به مقدار جزئی ، غضروف مورد نیاز برداشته می شود. از این رو به دلیل برداشتن مقدار بسیار کمی غضروف ، این روش هیچ گونه تاثیر سوئی بر روی دنده ها یا قفسه سینه زیبا جو نخواهد داشت. البته باید به این نکته دقت کنید که میزان غضروفی که در طی این روش به دست می آید در مقایسه با میزان غضروفی که طی برداشت غضروف از گوش به دست می آید بسیار بیشتر است. در نتیجه به وسیله این نوع غضروف می توان تغییرات بزرگ تری در ساختار بینی به وجود آورد.

در خصوص درد حاصله از این روش باید بگویم که برخلاف عموم که گمان می کنند انجام این روش درد بسیار زیادی به همراه دارد ، اصلا بیمار بعد از جراحی بینی ترمیمی با استفاده از غضروف دنده ، دردی را تجربه نخواهد کرد و در صورت داشتن درد نیز با استفاده از مسکن های معمولی التیام خواهد یافت.

قابلیت ارتجاعی پوست در جراحی بینی ترمیمی

بافت نرم و قابلیت ارتجاعی پوست در نتیجه عمل ترمیمی بینی بسیار تاثیر گذار است. یکی از دلایل اصلی جراحی ترمیمی ، بازسازی بافت های تخریبی است که معمولا ناشی از کاهش شدید بافت بینی در حین جراحی اولیه می باشد. در جراحی ترمیمی ، جراح باید ارتفاع پل بینی ، نوک بینی ، وضعیت سوراخ های بینی را مورد بررسی قرار دهد. برای این کار پوست باید دارای قابلیت ارتجاعی مناسبی باشد تا بتواند تغییرات اعمال شده را به خوبی تحمل کند.

به یاد داشته باشید ، زمانی که پوست به دلیل جراحی های مکرر و تجمع بافت اسکار سفت می شود ، خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد. همین امر نیز باعث می شود جابجایی و افزایش ابعاد اسکلت های ترمیم شده امکان پذیر نباشد و حتی به غضروف های تقویت شده حین جراحی فشار بسیار زیادی وارد کند.

 

چرا جراحان ، توصیه می کنند برای انجام جراحی بینی ترمیمی ، باید یکسال صبر کرد ؟

به طور کلی ، راینوپلاستی بر روی ساختار استخوانی و غضروفی دماغ انجام می گیرد و تمامی اصلاحات بر روی این بخش ها انجام می شوند. جراح به منظور دستیابی به این ساختار استخوانی – غضروفی می بایست پوست را از روی اسکلت بینی بلند کند تا امکان اعمال تغییرات برای وی فراهم گردد. پس از اتمام جراحی اولیه ، به طور متوسط یکسال زمان لازم است تا پوست به طور کامل به ساختار زیرین خود متصل گردد و به عبارتی پروسه ترمیم تکامل یابد. طی این بازه زمانی ، بینی تورم خواهد داشت و از این رو ظاهر نهایی دماغ را نمی توان مشاهده کرد و فرم نهایی تقریبا پس از یکسال قابل مشاهده خواهد بود.

جراحی ترمیمی افتادگی بینی

گاها در اتاق عمل جراحان زیبایی بینی ، از تکنیک های غیر اصولی برای اعمال تغییرات مد نظر خود استفاده می کنند. این موضوع باعث می شود تا استحکام بینی و نوک آن تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کند و در نتیجه این قسمت بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی بعد از عمل دچار افتادگی شود و بیمار برای بهبود فرم بینی خود مجددا به انجام جراحی بینی متوسل شود.

البته نباید این مورد را نیز نادیده گرفت که خود بیمار نیز با رعایت نکردن نکات مراقبتی بعد از جراحی باعث رخ داد این موضوع شود. اما در هر صورت علت آن هر چه که باشد می توان با انجام جراحی ترمیمی بینی توسط یک جراح مجرب و متبحر در هر شهری مانند تهران یا سایر شهر های ایران اقدام به برطرف کردن آن کرد. البته مشکلی که در این جا وجود دارد این است که شما برای اعمال هر نوع تغییر بر روی بینی نیاز به یک سال صبر دارید.

روشی که در عمل ترمیمی افتادگی نوک بینی مورد استفاده قرار می گیرد ، شامل برداشتن بخشی از غضروف های تیغه بینی ، اصلاح آن یا استفاده از گرافت غضروف می باشد. البته گاها نیز می توان با بهره گیری از تکنیک های خاص بخیه زنی نیز از بروز چنین مشکلی در جراحی اولیه بینی جلوگیری کرد یا این افتادگی را بعد از جراحی رفع نمود. در مواردی نیز امکان دارد پزشک از چندین تکنیک متفاوت استفاده کند.

در این پروسیجر ابتدا بررسی در ناحیه ای که دچار افتادگی شده است ، ایجاد خواهد شد. پس از آن نیز بسته به دلیل افتاده شدن نوک بینی ، تغییرات لازمه در آن اعمال می شود. برای مثال در صورتی که پایین آمدن تیغه بینی دلیل رخ داد این افتادگی باشد ، نیاز است تا مقداری از غضروف برداشته شودو سپتوم کمی به سمت بالا هدایت شود تا بینی دوباره افتاده نشود.

 

جهت دریافت مشاوره فرم ذیل را پر کنید.

 

هزینه جراحی بینی ترمیمی در تهران

هزینه جراحی ترمیم بینی غالبا بیشتر از جراحی اولیه می باشد ؛ زیرا جراحی ترمیمی پیچیده تر از جراحی اولیه بوده و علاوه بر بازسازی بینی نیاز به اعمال تغییرات بیشتری نسبت به عمل اولیه وجود دارد و حتی در مواردی نیاز به پیوند غضروف دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه جراحی بینی می توانید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

نکات ضروری قبل از جراحی بینی ترمیمی

چنانچه قصد انجام عمل ترمیمی بینی دارید و به عبارتی عمل ثانویه بینی برای شما ضرورت یافته است ، حتما نکات ذیل را مدنظر داشته باشید :

 

نکات ضروری قبل از جراحی ترمیمی بینی توضیحات
توقعات واقع بینانه از جراحی ثانویه بینی انتظاراتی منطقی داشته باشید.
پیچیدگی جراحی جراحی ترمیمی پیچیده تر از جراحی اولیه است و با هر بار جراحی ، این پیچیدگی بیشتر می شود.
آسیب به ساختار بینی اگر ساختار بینی در جراحی قبلی به شدت آسیب دیده باشد، باید حداقل یک سال صبر کنید.
وضعیت زخم ها جراحی ترمیمی نباید زمانی انجام شود که هنوز زخم های قبلی ترمیم نشده اند. وجود زخم فعال خطرناک است.
انتظار حداقل یک سال باید حداقل یک سال از جراحی اولیه گذشته باشد تا بتوان جراحی ترمیمی انجام داد. در این مدت نباید درخواست جراحی مجدد داشته باشید.

 

مراقبت های بعد از جراحی بینی ترمیمی

باید بگوییم مراقبت های بعد از عمل بینی ترمیمی و عمل اولیه به یک صورت می باشد، اما در این بخش به بخش از آن ها اشاره می کنیم، در مقاله مراقبت های پس از رینوپلاستی به صورت کامل و جامع توضیحاتی را مطرح نموده ایم که برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به آن مراجعه کنید.

  1. داروهایی را که پزشک برای تان تجویز نموده است را به صورت کامل و مرتب مصرف کنید.
  2. جلسات معاینه بعد از جراحی ترمیمی بینی را به صورت مرتب بروید تا دچار عارضه ای نشوید.
  3. مراقب باشید تا پس از عمل ریویژن ، گچ بینی خیس نشود.
  4. از رفتن به مکان های شلوغ که امکان برخورد ضربه به بینی وجود دارد جدا خودداری کنید.
  5. برای کاهش تورم بعد از جراحی ترمیمی بینی از کمپرس سرد استفاده کنید.
  6. تا مدتی از انجام فعالیت ها و ورزش های سنگین خودداری کنید.
  7. تغذیه بعد از عمل بینی ترمیمی را رعایت کنید، چرا که تغذیه در روند بهبودی بعد از عمل بسیار موثر می باشد.
دکتر روزینا بشارتی زاده - dr-besharatizadeh.ir
دکتر روزینا بشارتی زاده

دکتر روزینا بشارتی زاده ، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی پلاستیک بینی و صورت ، عضو انجمن‌های معتبر داخلی و بین‌المللی است. ایشان با کسب رتبه سوم کشوری در آزمون بورد تخصصی و گذراندن دوره‌های تکمیلی در آمریکا، به عنوان سخنران در کنگره‌های بین‌المللی فعالیت دارند. زمینه تخصصی ایشان شامل جراحی بینی ، پروتز چانه است و هدف ایشان ایجاد تناسب و زیبایی در اجزای صورت به عنوان یک کل است.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
مجله پزشکی
اشتراک گذاری در :