یکی از سوالات متداولی که زیباجویان بعد از انجام عمل زیبایی بینی از دکتر بشارتی زاده یکی از بهترین جراحان بینی تهران می پرسند این است که ورم بینی بعد از جراحی چه زمان از بین می رود ، باید بگوییم هر عمل جراحی که انجام می شود هر چند سبک، در ناحیه تحت جراحی با ورم و کبودی همراه است. به این نکته مهم توجه داشته باشید میزان ورم در جراحی بینی در افراد مختلف متفاوت می باشد. می خواهیم شما عزیزان را به خواندن این مقاله دعوت کنیم تا پاسخ تمامی سوالاتی که درباره ورم بینی بعد از جراحی دارید را دریافت کنید.
علت ورم بینی بعد از عمل چیست؟
ورم بینی بعد از عمل به دلیل آسیب های وارد شده به بافت های بینی ایجاد می شود و ورم ثانویه نیز به علت تجمع مایع بین سلولی بوده و می تواند تا چندین ماه ماندگار باشد.
فرآیند ورم بینی
معمولا ورم بینی به مرور زمان از بینی می رود اما در روزهای اولیه بعد از جراحی زیبایی بینی در شدیدترین حالت خود می باشد و این امر طبیعی است. در برخی از مواقع به دلیل ورم بینی بعد از جراحی ظاهر بینی نسبت به قبل از عمل بدتر می شود و ممکن است فرد احساس ناراحتی و نگرانی کند، اما نگران نباشید و فقط صبوری کنید چرا که این وضعیت موقتی بوده و بعد از رفع تورم شما می توانید نتیجه حاصل از جراحی زیبایی بینی را مشاهده کنید. در این مدت بینی قرمز ، متورم و حساس به لمس می باشد، حدود 5 الی 6 هفته طول می کشد تا بدن بافت های اسکار را ترمیم کند، پس از گذشت چند ماه بخش زیادی از ورم پل بینی رفع می شود و نتیجه نهایی حاصل از عمل زیبایی بینی را می توانید ببینید.
انواع ورم بینی بعد از عمل
همان طور که گفته شده ورم بینی بعد از جراحی یکی از مشکلات رایجی است که تمامی افراد متقاضی رینوپلاستی می توانند آن را تجربه کنند. ورم بعد از عمل بینی به سه بخش تقسیم می شود که در ادامه مقاله به آن ها می پردازیم :
ورم پوست
طی فرآیند عمل جراحی بینی ، پوست از اسکلت بینی جدا می شود، بعد از جراحی و در دوره نقاهت زیباجو می تواند تورم در این ناحیه را تجربه کند، دلیل اصلی بروز این اتفاق تجمع مایع بین سلولی است که این اتفاق را می توان به عنوان یک واکنش التهابی به منظور ترمیم ناحیه های آسیب دیده دانست. این نوع ورم بینی بعد از جراحی پس از گذراندن دوره کوتاهی حدود 1 الی 3 ماه کاهش می یابد، اما در صورتی که بینی گوشتی تر باشد مدت زمان کاهش ورم طولانی تر می شود.
ورم کاذب
وع دیگر ورم ، ورم کاذب یا به عبارتی حافظه پوست می باشد.
دوره بهبودی این نوع ورم بینی به دلیل عملیاتی که برای تغییرات فرم بینی بر روی اسکلت یا پوست اعمال می شود بعد از جراحی کمی طولانی تر بوده و بینی برای مدت ها حالت ورم کرده به خود می گیرد.
ورم فیبروز
سومین نوع ورم که داوطلبین جراحی بینی با آن مواجه هستند ورم فیبروز است. این نوع ورم در میان مردم با اصطلاح گوشت اضافه شناخته شده است و می تواند برای همیشه ماندگار باشد. برای جلوگیری از بروز این عارضه در انتخاب پزشک جراح بینی خود بسیار دقت کنید.
نکاتی مهم درباره روند بهبودی ورم بینی بعد از جراحی به شرح ذیل می باشد:
- بینی طی 2 الی 12 هفته اول بعد از جراحی تحت تغییرات واضحی قرار می گیرد.
- پس از یک هفته که آتل بینی برداشته می شود بینی متورم به نظر می رسد.
- معمولا در پایان هفته سوم ورم و کبودی تا حدودی کاهش می یابد.
- در پایان هفته سوم نهایت هفته چهارم اکثر ورم بینی از بین رفته و فرد می تواند فرم بینی بعد از جراحی را مشاهده کند.
اقدامات مورد نیاز برای رفع ورم بینی بعد از جراحی :
- به میزان کافی پس از جراحی استراحت داشته باشید و هنگام دراز کشیدن یک الی دو بالشت زیر سر خود قرار دهید به گونه ای که سرتان بالاتر از بدن قرار بگیرد.
- تا 48 ساعت بعد از جراحی از کمپرس یخ روی چشم ها و اطراف بینی بگذارید.
- دو الی چهار هفته قبل و بعد از عمل بینی از مصرف الکل و تنباکو خودداری کنید.
- از انجام فعالیت های سنگین بپرهیزید.
- چسب زدن بینی یکی از مهم ترین اقدامات برایرفع ورم بینی بعد از جراحی می باشد.
- در صورتی که بهترین جراح بینی توصیه کرده باشد می توانید به صورت آموزش داده شده ماساژ بینی را انجام دهید.
تزریق کورتن جهت کاهش ورم بینی بعد از جراحی
معمولا جراح زیبایی بینی برای افرادی که بینی گوشتی با پوست ضخیم دارند و روند کاهش ورم در بینی آن ها کند است، به کمک تزریق کورتون روند کاهش تورم را سریع تر می کند.
برای کاهش ورم بینی چه بخوریم ؟
در این بخش علاوه بر خوراکی هایی که موجب کاهش تورم بینی بعد از جراحی می شوند، مواد غذایی تشدیدکننده تورم در بینی را توضیح داده ایم تا با آگاهی از این جزئیات، هرچه سریعتر ورم بینی شما بعد از جراحی از بین برود.
برای کاهش تورم بینی توصیه می شود از غذاهای شور خودداری کنید!!
همانطور که از عنوان مشخص است برای اینکه بعد از جراحی زیبایی بینیتان به تورم شدید صورت و بینی دچار نشوید بهتر است از خوردن غذاهای شور خودداری کنید. سدیم یا نمک می تواند باعث افزایش تورم و همچنین کاهش سرعت روند بهبودی شما شود. توصیه می شود برای داشتن یک دوره نقاهت راحت و بی دردسر و تسریع بهبودی خود برای مدت زمان کوتاهی ازمصرف این نوع مواد غذایی اجتناب کنید.
برای پاسخ به سوال برای رفع ورم صورت بعد از عمل بینی چه بخوریم باید بگویم خوردن تخمه ، آجیل یا حتی تنقلات نیز بعد از انجام رینوپلاستی ممنوع می باشد. چرا که برای جویدن آن ها نیاز به ایجاد فشار و حرکت بیش از حد صورت است و از سویی دیگر در تخمه و سایر تنقلات نمک وجود دارد که برای بعد از عمل مناسب نبوده و باعث افزایش ورم بینی بعد از جراحی می شود. به یاد داشته باشید که تکان دادن بیش از اندازه صورت پیش از بهبودی کامل می تواند شدت تورم را افزایش دهد.
سعی کنید آناناس و آب کرفس مصرف کنید؛ آناناس حاوی ماده ای به نام بروملین است که این ماده خاصیت خارق العاده ای در کاهش التهاب و بهبود سریعتر زخم و کبودی ها دارد. بعلاوه، آب کرفس مانند آناناس موجب کم کردن کبودی و تورم در بینی می شود.
ورم بینی استخوانی بعد از عمل
افرادی که دارای بینی استخوانی می باشند بهتر است بدانند به دلیل برش کمتر و از بین بردن قوز روی بینی میزان ورم بینی بعد از جراحی رینوپلاستی استخوانی نسبت به بینی گوشتی کمتر است. زیرا در این افراد پوست نازک تر و بافت گوشتی کمتر است تغییرات ساحتمان بینی راحت تر و تورم در این افراد کمتر می باشد.
نخوابیدن ورم بینی بعد از یک سال
معمولا اکثر پزشکان مدت زمان بهبودی ورم بینی را حدود 6 الی 1 سال در نظر گرفته اند ، اما باید بدانید که تورم و التهاب در هر فرد متفاوت بوده و ممکن است برای مدت زمان مختلفی ادامه داشته باشد.. به طور مثال یک بیمار با بینی استخوانی به مدت کمتری نسبت به بیمار با بینی گوشتی برای کاهش تورم و التهاب بعد از جراحی بینی خود نیاز دارد.
در برخی از شرایط نیز ممکن است ورم بینی تا یک یا حتی دو سال بعد از جراحی باقی بماند یا به دلیل قرار گرفتن در معرض تابش شدید نور خورشید ، مصرف غذاهایی تند یا شور مجددا باز گردد.
علاوه بر این ها بیمار ممکن است در زمان های خاص ورم بینی خود را بیشتر احساس کند. به عنوان مثال در بازه زمانی نزدیک صبح یا بعد از استحمام به دلیل قرار گرفتن در معرض گرمای زیاد. اگر ورم بینی بعد از یکسال در چنین مواقعی رخ می دهد نیازی به نگرانی نیست و کافی است برای مشاهده نتایج نهایی عمل خود کمی صبر کنید.
ورم نوک بینی بعد عمل
از آنجایی که عمده تغییرات در جراحی زیبایی بینی در نوک بینی داده می شود میزان تورم حاصل از آن زیاد است، و به طبع مدت زمان بیشتری طول می کشد تا تورم کاهش یابد.
بهترین قرص کاهش ورم بینی
قرص کاهش دهنده ورم بینی بعد از جراحی بسیار زیادی در بازار عرضه شده است که افراد می توانند از دارو خانه ها آن ها را تهیه و استفاده کنند. اما باید بدانید که تمامی این قرص ها لزوما موثر نیستند.
به عنوان مثال قرص های حاوی کورتن معمولا به بیماران توصیه نمی گردد ، زیرا در کنار تاثیر بسزایی که در کاهش تورم دارند ، برای سلامت بدن نیز بسیار مضر است و تاثیرات منفی فراوانی بر عملکرد بدن دارد. از طرفی قرص هایی وجود دارند که با استفاده از آن ها می توان به کاهش سریع تورم بینی کمک کرد. عوارض این قرص ها بسیار پایین است و بیماران می توانند بدون هیچ نوع نگرانی با توصیه پزشک مصرف کنند.
برخی از دارو ها به دلیل کاهش سریع ورم بینی ، می توانند باعث عدم تقارن در بینی شوند و این تنها به دلیل نداشتن یکپارچگی و عدم یکنواختی در کاهش ورم به وجود می آید. از همین رو باید از پزشک خود برای استفاده از بهترین قرص کاهش ورم بینی مشورت بگیرند.
قرص آناهیل برای تورم بینی
قرص آناهیل یا قرص آناناس به عنوان بهترین قرص کاهش ورم بینی بعد از جراحی شناخته شده است. این قرص سرشار از ویتامین C بوده و به بهبود زخم ها کمک خواهد کرد. البته توصیه می گردد این قرص را نیز تحت نظر پزشک مصرف کنید تا مشکلی برایتان به وجود نیاید.
قرص آناهیل از ماده ای به نام بروملین که در آناناس نیز وجود دارد تهیه می شود که در کاهش تورم و کبودی بعد از عمل بسیار موثر است. معمولا پزشکان توصیه می کنند این قرص بعد از برداشتن آتل بینی و مشاهده ورم بر روی آن به صورت روزانه تنها دو بار استفاده شود. در صورتی که بیش از این مدت ، از قرص آناهیل استفاده کنید ، تاثیری بر ورم و التهاب بینی خود مشاهده نخواهید کرد.
زمان مصرف قرص آناهیل بعد از عمل بینی
بعد از جراحی زیبایی بینی ، بهبود کامل و کاهش التهاب و تورم ممکن است زمان بر باشد. یکی از محصولاتی که می تواند به بهبود سریع تر شما کمک کند ، قرص یا قطره آناهیل است. با این حال ، توصیه می شود که مصرف این محصول را حداقل دو ماه پس از جراحی آغاز کنید.
در این زمان ، می توانید از قرص یا قطره آناهیل برای کمک به کاهش تورم و التهاب و بهبود بیشتر استفاده کنید. به طور معمول ، مصرف یک تا سه بار در روز توصیه می شود ، اما بهتر است پیش از شروع مصرف ، با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید این دارو برای شما مناسب است و با سایر داروهای احتمالی که مصرف می کنید تداخل ندارد.
این نکته را هم در نظر داشته باشید که مصرف آناهیل نباید بهعنوان جایگزین توصیه های اصلی پزشک برای مراقبت های بعد از عمل تلقی شود و همیشه بهتر است طبق توصیه های پزشک عمل کنید.
- قبل یا بعد از غذا : معمولاً توصیه می شود قرص آناهیل را یک ساعت قبل از غذا یا دو ساعت بعد از غذا مصرف کنید. این کار به جذب بهتر دارو کمک می کند.
- دفعات مصرف : بسته به شرایط شما ، پزشک ممکن است مصرف یک تا سه بار در روز را توصیه کند.
عوارض قرص آناهیل برای ورم بینی بعد از عمل
مصرف آناهیل بعد از عمل بینی مانند هر داروی دیگری ، ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد. برخی از عوارض جانبی احتمالی شامل موارد زیر است:
- واکنش های آلرژیک : در برخی افراد ، ممکن است حساسیت یا آلرژی به بروملین وجود داشته باشد. علائم این واکنش ها می تواند شامل خارش ، قرمزی پوست ، کهیر ، تورم یا در موارد نادر مشکلات تنفسی باشد. اگر چنین علائمی را تجربه کردید ، باید فوراً مصرف دارو را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید.
- مشکلات گوارشی : برخی افراد ممکن است بعد از مصرف قرص آناهیل دچار مشکلات گوارشی مانند تهوع ، استفراغ ، درد معده ، اسهال ، یا نفخ شوند. این عوارض معمولاً خفیف هستند ، اما اگر شدت پیدا کنند ، باید با پزشک مشورت کنید.
- خطر خونریزی: بروملین ممکن است باعث کاهش انعقاد خون شود. بنابراین ، مصرف آن در افرادی که دارو های ضد انعقاد ( مانند وارفارین ) مصرف می کنند یا مشکلات خونی دارند ، باید با احتیاط انجام شود. این موضوع به ویژه پس از جراحی بینی اهمیت دارد، چرا که خطر خونریزی را افزایش می دهد.
- تداخلات دارویی : بروملین می تواند با برخی داروها تداخل داشته باشد ، از جمله دارو های ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs)، آنتی بیوتیک ها و دارو های ضد انعقاد. بهتر است قبل از شروع مصرف قرص آناهیل ، پزشک خود را از تمام داروهایی که مصرف می کنید مطلع کنید.
- سایر عوارض نادر: عوارض دیگری مانند سردرد ، سرگیجه ، یا خستگی نیز ممکن است در برخی افراد رخ دهد ، هرچند این عوارض نادر هستند.
اگر بعد از یک سال ورم بینی نخوابید چه کار کنم؟
یکی از نگرانی های افراد در خصوص ورم بینی این است که آیا ممکن است بعد از گذشت یک سال تورم بینی کاهش پیدا نکند؟ در چنین شرایطی چه کاری انجام دهیم ؟ در این خصوص باید بگویم اگر نکات مراقبتی توصیه شده در طول مقاله را رعایت کرده باشید نباید تورم بینی بعد از جراحی ادامه پیدا کند. اگر بعد از گذشت یک سال هنوز تورم در بینی وجود دارد ، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا علت ورم را بررسی کند و درمان مناسب را تجویز نماید.
البته لازم به ذکر است که در برخی از موارد ، تورم بینی بعد از جراحی ممکن است به دلیل بروز عواملی مانند عفونت ، التهاب ، ترشحات خونی و غیره ادامه پیدا کند که در چنین مواردی باز هم نیاز به نگرانی نیست و تنها لازم است به پزشک مراجعه شود تا دارو های ضد التهاب و ضد عفونی را تجویز کند.
در هر صورت توصیه می شود در صورت غیر طبیعی بودن دوره نقاهت خود با پزشک خود صحبت کنید تا وی راهکار موثر و درستی را به شما ارائه دهد.
ورم بینی استخوانی بعد از عمل چقدر طول میکشد؟
از دیگر سوالات شایع در خصوص ورم بینی بعد از جراحی این است که بینی های استخوانی تا چه مدت تورم را احساس خواهند کرد؟ در پاسخ به ایت سوال باید بگویم بخش بسیار زیادی از ورم باید طی گذشت 3 الی 4 هفته از بین برود ، که هیچ فرقی نمی کند که بینی شما گوشتی است یا استخوانی بعد از گذشت این مدت و کاهش ورم اولیه بینی به تدریج تورم بینی نیز کاسته شده و به طور کل از بین می رود. به طور کلی شما می توانید درجات مختلفی از ورم را برای چند هفته تا چند ماه بعد از انجام جراحی انتظار داشته باشید.
امیدوارم مطالب فوق برای تان کاربردی بوده باشد.